Vi använder cookies och andra spårningstekniker för att förbättra din webbupplevelse på vår webbplats, för att visa dig personligt innehåll och riktade annonser, för att analysera vår webbplatstrafik och för att förstå var våra besökare kommer ifrån. Genom att surfa på vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies och annan spårningsteknik. sök efter de nya erbjudandena.
 
 

Om det gamla DeturDet gamla Detur

Information till kunder som köpt resor eller andra tjänster från det gamla Detur Sweden AB, 556574-1260 (Detur) och Norden Travel Services AB, 556745-8475 (Golfeen och Nordcotours)

De svenska bolagen i Deturkoncernen försattes i konkurs måndagen den 17 oktober 2022. Advokat Anders Nilsson på Wistrand Advokatbyrå förordnades samtidigt till konkursförvaltare.

Om ni har en fordran på något av bolagen kan ni anmäla er fordran i konkursen genom att fylla i ett formulär på Wistrand Advokatbyrås hemsida, via följande länk: HÄR
 

Om ni anmäler en fordran kommer de att ta upp er anmälda fordran i kommande konkursbouppteckning och ni kommer därmed få skriftlig information till er angivna postadress om eventuellt bevakningsförfarande. Ett bevakningsförfarande kommer att äga rum om det bedöms bli utdelning till oprioriterade borgenärer i konkursen. En borgenär som önskar få utdelning i konkursen måste då bevaka sin fordran skriftligen till tingsrätten enligt vad som framgår av den skriftliga informationen som då skickas ut.

Som resenär kan du även ha rätt till ersättning enligt resegarantilagen - det är dock inte längre möjligt att ansöka om ersättning. Befintliga ansökningar hänvisar vi till Kammarkollegiet

Om du som resenär har använt kort vid betalning av en resa kan det eventuellt även finnas möjlighet att få kompensation från den som utfärdat kortet. Läs mer om detta på Konsumentverkets webbplats Hallå konsument:
LÄNK TILL HALLAKONSUMENT HÄR
 

Copyright © Detur 2023