Your Webpage Title
 
 

Info vedr. gl. DeturDet gamla Detur

Information till kunder som köpt resor eller andra tjänster från det gamla Detur Sweden AB, 556574-1260 (Detur) och Norden Travel Services AB, 556745-8475 (Golfeen och Nordcotours)

De svenska bolagen i Deturkoncernen försattes i konkurs måndagen den 17 oktober 2022. Advokat Anders Nilsson på Wistrand Advokatbyrå förordnades samtidigt till konkursförvaltare.

Om ni har en fordran på något av bolagen kan ni anmäla er fordran i konkursen genom att fylla i ett formulär på Wistrand Advokatbyrås hemsida, via följande länk: HÄR
 

Om ni anmäler en fordran kommer de att ta upp er anmälda fordran i kommande konkursbouppteckning och ni kommer därmed få skriftlig information till er angivna postadress om eventuellt bevakningsförfarande. Ett bevakningsförfarande kommer att äga rum om det bedöms bli utdelning till oprioriterade borgenärer i konkursen. En borgenär som önskar få utdelning i konkursen måste då bevaka sin fordran skriftligen till tingsrätten enligt vad som framgår av den skriftliga informationen som då skickas ut.

Som resenär kan du även ha rätt till ersättning enligt resegarantilagen, se närmare om villkoren och ansökan hos Kammarkollegiet:
LÄNK TILL ANSÖKAN HÄR


Om du som resenär har använt kort vid betalning av en resa kan det eventuellt även finnas möjligheter att få kompensation från den som utfärdat kortet. Läs mer om detta på Konsumentverkets webbplats Hallå konsument:
LÄNK TILL HALLAKONSUMENT HÄR
 


 
 

Följ oss på sociala medier 
Klarna Visa MasterCard Trustly
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 
© Detur 2023