Kalabrien

Kort om resmålet


Drömmen om Italien är för många ett möte med kulinariska fröjder, fascinerande historia och pittoreska gränder med romantiskt skimmer. Kalabrien utgör tåspetsen på den italienska stöveln och här har det sedan antikens dagar varit fokus på jordbruk. Med Tyrrenska havet åt väster och Joniska havet åt öster har den bördiga marken gett upphov till italienska specialiteter och vinregioner. Här kan du njuta av några av Europas absolut finaste stränder och det mest azurblå vattnet du någonsin kan föreställa dig.
Messinasundet skiljer Sicilien från fastlandet och den mytomspunna ön, liksom de Eoliska öarna med vulkanön Stromboli, är populära utflyktsmål. Längs kusterna gömmer sig nästintill orörda badvikar med turkosblått vatten och sagolika stränder. Här är det glest mellan handdukarna! På dramatiska klippor tornar Tropea upp sig ovanför stranden och att resa till Kalabrien är som att kliva rakt in i en sagobok.

 

Oavsett om du väljer att semestra på en strand under hela vistelsen eller om du ger dig ut på utforskande strandäventyr kommer du verkligen inte att bli besviken. Längs Kalabriens kuster finns flera vackra stränder, en del vidsträckta och andra kortare, som lockar till bad. Klipporna som stupar ner i havet och som omger badvikarna gör också att livet under ytan är värt att upptäcka. På många platser finns det vackra undervattensmiljöer för att både snorkla och dyka.
 

Sevärdheter i Kalabrien

6 st "måsten" när man besöker Kalabrien

Tropea stad Tropea stad
Capo Vaticano Capo Vaticano
Vattenfallen i Maesano Vattenfallen i Maesano
Pizzo stad Pizzo stad
Aspromonte nationalpark Aspromonte nationalpark
Zungri grottby Zungri grottby

 

Våra gästers favorithotell

Baserat på kundomdömen och antal bokningar

Mindre Vattenpark
Topprankat & direkt vid havet
Lyx i världsklass


Utflykter och aktiviteter

Utflykter kan bokas på plats

 Tropea Stad
Tropea är en liten stad med endast omkring 7000 invånare, men sommartid mångdubblas befolkningen när turister från hela Italien kommer på besök. Den gamla stadskärnan är en ytterst romantisk plats, med smala gator och pittoreska torg. Att strosa genom Tropea gamla stad är som att färdas flera hundra år tillbaka i tiden. Staden är orörd av det moderna. Här hittar man inga snabbmatsrestauranger eller stora modekedjor. Butikerna är små och mysiga och det går att göra mängder av fynd..
 
 Tropea Strand
Detta är ett absolut måste när man besöker Kalabrien!. Här har du chansen att få uppleva något av de finaste badvattnet du helt garanterat, någonsin har upplevt. Vattnet är KRISTALLKLART och lysande blått - passar perfekt att snorkla i, då det sällan är vågor i den skyddade bukten..
 
 Capo Vaticano
Capo Vaticano är en underbart charmig halvö med storslagen natur, strax söder om Tropea. Detta område innefattar även byarna Ricadi och Santa Domenica som är omgivna av vackra olivlundar och doftande citrusträd. Utsikten över det azurblå Medelhavet är hänförande från de böljande kullarna och de berömda vikarna längs havet bjuder på vita sandstränder varvade med magnifika klippor. Detta är ett verkligen paradis för dig som gillar att bada och dyka.
 
 Stromboli
Stromboli är vulkanön som stiger upp som en rykande 926 meter hög kon ur havet. Den är vulkanen som aldrig slocknar. Där man garanterat kan bevittna vulkanisk aktivitet och för den skull kunna göra det i lugn och ro utan någon större risk. Här möts man av en unik vildhet och skönhet som man inte kan hitta någon annanstans. Det är märkligt att man inte hör talas om Stromboli så ofta som resmål. Ön blev faktiskt känd genom Ingrid Bergmans romans med Roberto Rossellini när filmen “Stromboli – guds land” spelades in 1949. .
 
 Dagstur till Sicilien och Taormina
Dagsutflykt till Sicilien, över messina sundet och till den otroligt vackra staden Taormina. I Taormina kan du njuta av en spektakulär och romantisk stad, med sevärdheter som får dig att tappa hakan. Här får du fri tid att upptäcka, och du kan tex: uppleva allt från förtrollande trädgårdar från romartiden till en otroligt välbevarad amfiteater, på toppen av en klippa i staden. Från Amfiteatern har du en makalös panoramautsikt över hela bukten och den 3.357 meter höga vulkanen Etna - en utsikt så vacker, att varken ord eller bilder gör den rättvisa.
 
 Aspromontes Nationalpark
På Ge dig ut i naturen i friluftsområdet Aspromontes nationalpark i Aspromonte. Parken ligger nära havet och inkluderar bergstoppar med höjder nära 2000 meter. Parkens territorium, som korsas av flera vattendrag, är befolkat av viktiga arter som italiensk varg, pilgrimsfalk, örnuggla och nordlig hök.
 
 Pizzo Stad
Pizzo är känt för sin chokladtryffelglass, tartufo. Varenda familj med självaktning som driver en gelateria har förstås sitt eget hemliga recept!. Hit tar du dig enkelt med någon av våra utflykter, eller med tåget från Tropea (ca 25 minuter). 

 

Praktisk information Flygbolag:
Vi flyger charter med Enter Air till Kalabrien
 
 Ankomstflygplats:
Lamezia Terme internationella flygplats (SUF)
 
 Transfertider från Lamezia terme till våra områden:
Cirka 30 minuter till hotell i Pizzo-området, 1 timme till Zambrone och Tropea stad, cirka 1 timme och 15 minuter till Capo Vaticano området
 
 Flygtid:
Cirka 3 timmar och 50 minuter
 
Språk:
Italienska
 
 Tidsskillnad:
Ingen tidsskillnad
 
 Befolkning:
Cirka 1.95 miljoner i regionen Kalabrien, och cirka 59 miljoner i Italien
 
 Pass och visumkrav:
En svensk medborgare behöver ett giltigt pass eller ett chippat identitetskort för inträde i landet
 
 Valuta:
Euro (EUR) 1 EUR = cirka 11.40 SEK
 
 Dricks:
Inte inkluderat i priser på restauranger. Om du är nöjd med servicen kan du ge 5-10% extra på beloppet.
 
 Elektricitet:
220V 50Hz, eluttag - kontakter är av typ C och F) - ingen adapter behövs
 
 Turistskatt:
Mellan 1 - 4 € / person / natt beroende på hotellets klassificering. Skatten betalas kontant på plats.
 
 Dricksvatten:
Generellt rent och drickbart, men vattnet kan ha en mineralhaltig smak. Vi rekommenderar att dricka flaskvatten.

Guideservice


Våra skandinavisktalande reseledare möter dig på flygplatsen och finns tillgängliga 24/7 på våra charterresor
 

Resor till Kalabrien

Nedan finner du alla våra charteravgångar

   Resor från Landvetter
   Resor från Karlstad

 

 
 
Klarna Visa MasterCard Trustly
Följ oss på sociala medier 
 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and Terms of Service apply.
 
© Detur 2024