Kort om resmålet


Med fantastiska stränder och behagligt klimat året om är Hurghada ett av Egyptens största semesterparadis. För inte så länge sedan var Hurghada bara en liten fiskeby utmed Röda havet. Idag är det en blomstrande turistort med ett hundratal hotell, nya badorter växer upp i snabb takt framför allt söder om Hurghada. Här finns fantastiskt fina hotell, underbart semesterväder, Röda Havet med sin beryktade undervattensvärld och en äkta gästvänlighet. Det egyptiska köket erbjuder en spännande blandning av mat från bl a Turkiet, Libanon, Grekland och Syrien.
De södra delarna av Hurghada brukar kallas för Nya Hurghada. I detta område finns främst stora hotellanläggningar som har satsat mycket på att hotellet ska erbjuda allt du behöver under din semester. Hotellen har spa-avdelning, apotek, bankomat, restauranger och barer. För dig som vill ha en riktigt avkopplande semester utan att lämna hotellområdet passar Nya Hurghada utmärkt. Du kan enkelt ta dig in till El Dahar eller Sekalla med taxi som är förhållandevis billigt. Hurghada brukar delas in i tre områden; El Dahar, Sekalla och Nya Hurghada. El Dahar är Hurghadas äldsta och mest genuina område. Här bor många egyptier och det är här den billigaste shoppingen finns. Gör gärna ett besök i den lokala souken, en kvällsmarknad med allt från frukt och grönt till skor, mattor och vattenpipor. Något du verkligen inte bör missa under din semester i Hurghada är att upptäcka Röda havets undervattensliv. Utanför kusten finns flera spännande korallrev som gömmer färgstarka fiskar. Upptäck mer av Röda havet genom att följa med på en snorklingsutlfykt. Att simma i Röda havet är som att titta in i ett akvarium. Vattnet är kristallklart och du får se havets intressanta invånare på riktigt nära håll. Det erbjuds även båtutflykter med glasbottenbåt där du kan se detta vackra undervattensspektakel utan att bli blöt. Längs Hurghadas kuster finns flera vackra stränder, en del vidsträckta och andra kortare, som lockar till bad. Klipporna som stupar ner i havet och som omger badvikarna gör också att livet under ytan är värt att upptäcka. På många platser finns det vackra undervattensmiljöer för att både snorkla och dyka.

 

Oavsett om du väljer att semestra på en strand under hela vistelsen eller om du ger dig ut på utforskande strandäventyr kommer du verkligen inte att bli besviken.
 

Sevärdheter i Hurghada

6 st "måsten" när man besöker Hurghada

Pyramiderna Pyramiderna
Luxor Luxor
Snorkling i röda havet Snorkling i röda havet
Ökensafari Ökensafari
Konungarnas dal Konungarnas dal
>Giftun Islands Giftun Islands

 

Våra gästers favorithotell

Baserat på kundomdömen och antal bokningar

All inclusive & vattenland
All inclusive & vattenland
Helt Unikt lyxhotell


Utflykter och aktiviteter

Utflykter kan bokas på plats
 
 
 Snorkling och delfinsafari
På denna utflykt har du goda chanser att få se delfiner i det vilda! Båten seglar ut över flera rev, och det bjuds på flera möjligheter att snorkla och bada i röda havet.
 
 Pyramiderna och Sfinxen
Pyramiderna uppfördes för cirka 4.500 år sedan och fungerade som gravkamrar för de egyptiska faraonerna. Det finns över 100 pyramider i Egypten, Cheopspyramiden är den största pyramiden i området och sträcker sig nästan 140 meter upp mot himlen och är den enda av världens sju antika underverk som fortfarande finns kvar. Den mystiska sfinxen har med sin lejonliknande kropp varit en symbol för Egypten i tusentals år. På denna utflykt kan du antingen välja att flyga eller ta bussen tur/retur till Kairo - där du bland annat kommer att besöka pyramiderna och det egyptiska museet.
 
 
 Dagsutflykt till Luxor och konungarnas dal
Följ med på en utflykt till Luxor, där du bland annat får se Karnaktemplet, som restes till solguden Amon-ras ära. Under rundvandringen berättar turguiden mer om templets spännande historia. Du kommer även få chansen att besöka Konungarnas dal, som användes som gravplats för kungligheter fram till runt 1075 f.Kr. och innehåller omkring 60 gravar. Under besöket berättas historier om faraonerna och gravarna, och det finns även möjlighet att gå ner i några av dem.
 
 Ökensafari
Denna utflykt börjar med en spännande tur på fyrhjuling genom sanddynerna innan det är dags att stanna till vid några vackra utsiktsplatser och uppleva hägringar, det häftiga naturfenomenet som får en att tro att man ser något annat i det vidsträckta landskapet. Du får även chansen att möta beduiner - där det bjuds på en härlig middag i solnedgången. När mörkret faller på, bjuds det på en mäktig upplevelse med en otroligt klar stjärnhimmel - helt fri från alla ljusföroreningar.
 
 Solnedgång på Mahmya Giftun Island
Solnedgångar representerar värme och skönhet. Ta chansen att uppleva en romantisk och inspirerande solnedgång i den skyddade Giftun Island nationalpark och njut av en heldagstur med snorkling, lunch och dryck runt Hurghada. Börja med att segla över Röda havets turkosa vatten mot Giftun Island. Känn solens värme på din rygg när du seglar genom vattnet.

 

Praktisk information Flygbolag:
Vi flyger reguljärt med Norwegian till Hurghada
 
 Ankomstflygplats:
Hurghadas internationella flygplatsa (HRG)
 
 Transfertider från Lamezia terme till våra områden:
Cirka 15-30 minuter till hotellen i Hurghada-området
 
 Flygtid:
Cirka 6 timmar från Arlanda, 5 timmar 30 minter från Landvetter och cirka 5 timmar och 15 minuter från Kastrup
 
Språk:
Arabiska
 
 Tidsskillnad:
+1 tim
 
 Befolkning:
Cirka 260.000i regionen Hurghada, och cirka 111 miljoner i Egypten
 
 Pass och visumkrav:
För inresa till Egypten krävs pass i original med en giltighet på minst sex månader vid hemresan. Turistvisum krävs och kan köpas digitalt eller på flygplatsen (betalas enklast betalas med amerikanska dollar och kostar ca 25USD.)
 
 Valuta:
Egyptisk Pund (LE) 1 LE = cirka 0.23 SEK
 
 Dricks:
Det förväntas att man ger dricks i Egypten. På hotell och restauranger läggs det till 12 procent på notan, men det är normalt att ge cirka fem procent extra. Också taxichaufförer förväntar sig dricks och här är 10 procent inte ovanligt.
 
 Elektricitet:
220V 50Hz, eluttag - kontakter är av typ C och F) - ingen adapter behövs
 
 
 Dricksvatten:
Vi avråder från att dricka kranvattnet och rekommenderar att dricka flaskvatten.

Guideservice


Ingen guideservice i Hurghada. Du möts upp av vår lokala partner/chaufför på plats om du bokat transfer via oss.
 

Resor till Hurghada

Sök bland alla våra resor till Hurghada här nedan.

 
 

Följ oss på sociala medier 
Klarna Visa MasterCard Trustly
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 
© Detur 2024