Your Webpage Title
 
 

backupMallorca119192828

Kort om resmålet


Mallorca är verkligen en riktig höjdpunkt med sina vackra, rena stränder, det varma havet, det stora antalet arkitektoniska sevärdheter och nöjesställen och den otroligt vackra naturen - barrskogar som breder ut sig på klippor i mitten av ön, bergstoppar som reser sig majestätiskt i väster och vita stränder som sträcker sig längs kusten med många restauranger och affärer.
Allt detta gör Mallorca fantastiskt och kan erbjuda en underbar semester för absolut alla. Som regel börjar semesterperioden på Mallorca i april och slutar i oktober. Och från oktober till mars kommer resenärerna att få se en helt annan ö - det är lugnare och trevligare att fullt ut njuta av det mycket lokala, bekanta sig med historien, besöka de många sevärdheterna, beundra den fantastiska floran och faunan och bara dyka in i den spanska atmosfären, känna av lokalbefolkningens liv och seder. Mallorcas gynnsamma och milda havsklimat kännetecknas inte av kvävande värme, men även på vintern är det behagligt att tillbringa tid på ön.
Stränder

Det finns mer än 20 stränder på Mallorca, de flesta av dem är sandstränder och ofta belägna i vackra naturmiljöer. Vissa av dem är så isolerade från resten av ön att de förblir nästan orörda av människor. Stränderna i norr är mestadels långa och sandiga, men det finns också små vikar som är bra för snorkling. Stränderna på östkusten skiljer sig mycket från varandra: de kan vara antingen långa sandstränder eller små mysiga stränder. Den västra delen av kusten är ett bergigt område med små stränder gömda i vikarna. Vissa av dem är endast tillgängliga med båt, vilket gör det möjligt att undvika stora mängder semesterfirare. Stränderna på södra Mallorca är mer kommersialiserade och erbjuder en mängd olika tjänster och aktiviteter. Blå flaggor är ett tecken på hög vattenkvalitet, miljövård, säkerhet och strandtjänster. Vi noterar särskilt tre platser som fått blå flagg - det är de vackra stränderna Sant Elm och Camp de Mar, och den tredje stranden ligger nära segelklubben i Puerto de Andrach. Dessa är mycket kända, bekväma stränder med ett brett utbud av faciliteter för hela familjen, uthyrning av solstolar och parasoller. Cala Millor är Mallorcas längsta strand, inramad av en strandpromenad där man kan cykla och åka rullskridskor. Denna snövita sandstrand med grunt azurblått vatten är populär bland dem som väljer att tillbringa familjesemestern på Mallorca. Detta är en absolut idyllisk strand, men det kan bli trångt under högsäsong. Om du vill undvika överfulla stränder är du välkommen att besöka Mallorcas naturstränder - fem små stränder längs Mallorcas östkust som ligger i små vikar. På spanska kallas de för cala. Cala Serena är en liten sandvik med klippiga kanter, den vackraste av de fem. De andra är Cala Ferrera, Cala Esmeralda, Cala Gran och Cala d'Or. Alternativt kan du ta en båttur från en vik till en annan för att njuta av det ovanliga ölandskapet.
Nattliv

Mallorca erbjuder sina besökare ett brett utbud av fritid och underhållning, vilket ger nattlivet en särskilt rolig stämning. Mallorcas nattliv lockar tusentals unga människor från hela Europa, redo att ha kul på många nattklubbar samt barer. På Mallorca finns det nattklubbar för alla smaker som håller öppet till morgonen. Det mest aktiva området för nattlivet är Paseo Marítimo - en strandpromenad med många barer och nattklubbar längs gatan. Det är här som alla ungdomar kommer på kvällen och turas om i varje bar-disco. Ett annat populärt nattlivsområde är Santa Catalina med barer där du bara kan ta en drink och prata innan du går till diskoteket. Eller Magaluf och El Arenal där det också finns ett otal barer och diskotek. Ett bra alternativ är det mer exklusiva Portals Nous med mer fashionabla och glamorösa barer.
 

Sevärdheter på Mallorca

6 st "måsten" när man besöker Mallorca

Soller Soller
Valldemossa Valldemossa
Playa de muro Playa de muro
Cap de formentor Cap de formentor
Cuevas Del Drach Cuevas Del Drach
Katedralen i Palma Katedralen i Palma
 
 

Våra gästers favorithotell

Baserat på kundomdömen och antal bokningar


Utflykter och aktiviteter

Utflykter kan bokas direkt på plats

 Palma Stad
Palma är huvudstaden på en ö som förr var ett eget kungarike och har rötter tusentals år tillbaka i tiden. I dag kantas huvudstaden Palma av prunkande avenyer, en vacker katedral och butiker med det senaste av det senaste, bland mycket annat. Har du inte varit i Palma kan du inte riktigt säga att du har varit på Mallorca.
 
 Sollertåget från Palma stad
En lite annorlunda utflykt är att åka tåg från Palma stad till staden Sóller på Mallorcas västkust. Tåget utgår från Plaza de España i centrala Palma. Järnvägen är mycket karaktäristisk och sträckan mellan städerna är mycket vacker. Den smalspåriga järnvägen stod klar år 1912. 
 
 Cuevas del Drach
Grottsystemet är en värld av hemliga grottor och underjordiska sjöar som väcks till liv av musik- och ljusshower. Grottsystemet bildades för mer än 5 miljoner år sedan. Det finns fyra grottor och en stor sjö, vars magi förstärks av det speciella ljussystemet och den klassiska musiken från en kvartett belägen mitt i grottornas djup.
 
 Formentorhalvön
Längst upp i norr ligger Formentorhalvön, en vacker och klippig halvö med mycket orörd natur. Här finner du Playa de Formentor, en vacker strand med vidsträckt utsikt över Pollensabukten, smat gott om klippiga små vikar med fin sand och småsten. Enklast är att ta färjan från Puerto de Pollensa eller bil om du har egen transport.
 
 Valldemossa
Valldemossa är en av Mallorca pärlor, inbäddad i en frodig dal mitt i bergskedjan Tramuntana. Byn är oerhört vacker, med kalkstenshus byggda i traditionell, mallorkinsk stil. För att bevara byns karaktär finns det dessutom restriktioner som bland annat reglerar hur höga nya byggnader får vara. I den gamla delen av byn strosar du omkring på kullerstensbelagda gator, och i den nyare delen av Valldemossa kan du shoppa i små butiker med lokalt hantverk och souvenirer.
 
 Playa del muru
Ett måste när man besöker Mallorca. Den härliga sandstranden är uppdelad i fyra delar och är totalt nästan sex kilometer lång. Sanden är ljus och vattnet otroligt klart och lysande azurbltt.. Det finns olika strand- och vattensporter du kan ägna dig åt längs stranden så som volleyboll, paddling, kite-surfning, vindsurfning och paddelbräda. 
 

Praktisk information Flygbolag:
Vi flyger charter med SAS till Mallorca
 
 Flygtid:
Cirka 3 timmar
 
 Ankomstflygplats:
Palma de Mallorcas flygplats (PMI)
 
 Transfertider från Rhodos flygplats:
Cirka 30-45 min till alla hotell i Palma och Palmanovaområdet, ca 1 tim - 1 tim 15 min till Alcudia med omnejd
 
 Tidsskillnad:
Ingen tidsskillnad
 
 Befolkning:
Cirka 900.000 bofasta invånare
 
 Pass och visumkrav:
En svensk medborgare behöver ett giltigt pass eller ett chippat identitetskort för inträde i landet
 
Språk:
Spanska
 
 Valuta:
Euro (EUR) 1 EUR = 11.40 SEK
 
 Dricks:
5-10 % brukar ges
 
 Elektricitet:
230 V, 2 och 3 uttag. Ingen adapter behövs
 
 Turistskatt:
1-4 euro per person och natt
 
 Dricksvatten:
Generellt rent och drickbart, men vattnet kan ha en mineralhaltig smak. Vi rekommenderar att dricka flaskvatten.

Guideservice

Med Detur är du i trygga händer

Våra skandinavisktalande reseledare möter dig på flygplatsen och finns tillgängliga 24/7 på våra charterresor

 
 

Följ oss på sociala medier 
Klarna Visa MasterCard Trustly
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 
© Detur 2023