We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from. By browsing our website, you consent to our use of cookies and other tracking technologies.
 
 

UTVALDA HOTELL
Sentido Phencia 4+


Hammamet området

  Ett helt fantastiskt All inclusive hotell
beläget i en 9 hektar palmträdgård

LÄS MER


Riadh Palms Resort & Spa 4*


Sousse området

  Magiskt familjehotell med All inclusive och ett  fantastiskt poolområde

LÄS MER


Marhaba Royal Salam 4*


Sousse området

  Mycket omtyckt hotell med All inclusive och vattenrutschkanor

LÄS MER


KORT OM SOUSSE

Kort områdesbeskrivning

I Sousse som är Tunisiens tredje största stad kan du känna suset ända sedan 900-talet f.Kr. då staden grundades av folkslaget fenicierna.
Sousse är lite av en kontrasternas stad där myllret av försäljare på gator och torg och prutande köpare i Medinan ger en stark antydan om att du verkligen befinner dig i hjärtat av Tunisien.
Samtidigt tittar ut över bukten och ser stränderna i ögonvrån med solbadare och turister från världens alla hörn som snorklar och leker vid strandkanten.

Stränder
Här finner ni några av medelhavets bästa stränder. De kristallklara blå vågorna och den vackra, finkorniga sanden gör Sousses stränder till ett av de mest populära turistmålen. Många av stränderna är idealiska platser för en familjepicknick.

Nattliv
Sousse är en av Tunisiens få städer med ett livligt nattliv (men mest under högsäsong) - det mesta är samlat kring strandpromenaden

 

KORT OM HAMMAMET


Kort områdesbeskrivning

Sol och bad, middag "al fresco" och sena nätter på diskotek utgör livet i Hammamet − Tunisiens Saint Tropez. Semesterorten är belägen på den bördiga Cap Bon-halvön ungefär 65 kilometer söder om Tunis, och omges av grönklädda kullar och citrusplanteringar. När du inte värmer dig på Hammamets strand, kan du gå runt på marknaderna och leta lokal keramik eller promenera i medinan (gamla stadsdelen) med murar från 1500-talet. På sommaren råder festivalfeber i staden med mängder av musik- och teaterevenemang.

Stränder
Stränderna runt Hammamet är fantastiska och milslånga med finkornig sand och turkost vatten. Att de dessutom ofta är långgrunda och inte så vågiga gör dessa stränder mycket barnvänliga. 

Golf
Norr om Sousse ligger Hammamet. Här finns några av Tunisiens bästa golfbanor i ett vackert landskap med skog och olivlundar. De har två stycken 18-håls mästerskapsbanor i mycket hög klass, såväl som en 9-håls korthålsbana. La Foret-banan är lite svårare och kräver sin spelare med en del långa utslag över vatten. Den har en blandning av skog och parkområde. Sista halvan är mycket kuperad. Greenerna är i toppskick. När man golfar på La Foret har man känslan av att vara ensam på banan vilket gör att man slipper stressen med att ha en annan trupp i hälarna eller strax framför sig. Den andra banan är Les Oliviers-banan, som passar för alla golfare. Första halvan är bred och platt, medan sista halvan är mer utmanande

 


PRAKTISK INFORMATION OCH TIPS


*Flygbolag och avreseorter: Direktflyg med Nouvelair från Kastrup och Arlanda 
*Flygtid: 3 timmar och 55 minuter från Arlanda, strax under 3 timmar från Kastrup
*Flygplats: Tunis-Carthage Airport, Tunisien (TUN)
*Språk: Arabiska och franska 
*Befolkning: cirka 12.2 miljoner invånare 
*Valuta: I Tunisien betalar du med tunisisk dinar (TND). 1 SEK=0,33 TND. Kolla tex: Vaxla.nu för aktuella valutakurser.
*Dricks: Ca 10 % brukar ges
*Elektricitet: 230 V. Ingen adapter behövs Det kan dock vara värt att veta att svenska stickkontakter ibland krånglar och om så är fallet brukar hotellen låna ut en eladapter

Copyright © Detur 2023