Kort om resmålet


Kos är den näst största ön i Dodekaneserna efter Rhodos. Liksom Rhodos är Kos på grund av sitt söderläge en av de solsäkraste destinationerna i Grekland, och här sträcker sig sommarsäsongen långt in i oktober.
Kos är känt som en ö för aktiva semestrande, och en av dess särdrag är de exceptionellt bra cykelmöjligheterna. Det har satsats på cykling på Kos, och det syns i stadens område med ett nätverk av cykelvägar. Det är mycket vanligt att man hyr en cykel för hela semestern, och det är ungefär tio kilometer till närliggande stränder som den fina sandstranden Tigaki från staden..
På Kos kan man variera strandlivet på olika delar av ön. Stränderna i stadens område är välskötta, och det finns service även med solstolar. Den mest populära strandområdet i staden kallas Lambi och ligger en kort promenad från stadens centrum
Från Kos finns det goda förbindelser till grannön Kalymnos, och sjöresan dit tar bara en halvtimme. Man kan göra dagsutflykter till Kalymnos, och många väljer också att resa över natten för att utforska denna vackra ö.
Aventours hotell finns i staden Kos, Tigaki, Marmari, Psalidi, Kardamena och Mastichari.

 

 

Sevärdheter på Kos

6 st "måsten" när man besöker Kos

Kos old town Gamla stan i Kos stad
Zia Zia bergsby
Kefalos Kefalos
Thermas varma källor Thermas varma källor
Asklepion forntida stad Forntida Asklepiion
Tigaki beach Tigaki beach
 
 

Våra gästers favorithotell

Baserat på kundomdömen och antal bokningarUtflykter och aktiviteter

Utflykter bokas på plats

Zia
Här kan du njuta av många av de fina grekiska motiv som visas på vykort. Förr i tiden bodde här ca 6 000 invånare som arbetade med lantbruk, men de flesta har idag flyttat in till Kos stad eller andra städer på ön för att arbeta. Idag bor det cirka 600 invånare i Zia, vilka i huvudsak utgörs av de äldre som stannat kvar i byn. Många besöker Zia för att se solnedgången, som är en helt magisk upplevelse.
 
 Kefalos
Kefalos är Kos gamla huvudstad. När du kör mot Kefalos ser du en liten ö med ett kapell i St. Stefanos-bukten. Det är ett mycket populärt och fotogeniskt motiv. Innan du passerar den sista backen i Kefalos kan du stanna till i den mysiga lilla fiskebyn Kamari. Passa även på att besöka Kostas väderkvarn, som du finner till höger i backen vid huvudgatan.
 
Limnionas
Här finns inte mycket annat än en liten bukt och en äkta grekisk taverna. Till Limnionas åker man främst för att njuta av stillheten. Platsen är perfekt för en middagspaus. Ett tips är att smaka på den dagsfärska fisken.
 
Plaka
Plaka är en vacker skog i närheten av flygplatsen. Hit kommer en hel del greker med sina picknickkorgar för att njuta av en stund i friheten. Framför allt i den heta sommaren är det avkopplande att komma hit och njuta i skuggan av pinjeträden. Här finns även flera vackra påfåglar som går omkring och stoltserar med sina vackra fjädrar.
 
Pyli
Runt torget i Pyli ligger många trevliga tavernor. Här kan du slå dig ner och njuta av någon förfriskning medan du betraktar det lokala stadslivet. På de små vägarna mellan Pyli och gamla Pyli (Paleo Pyli) finns det möjlighet att se vilda sköldpaddor vid dammen. Chansen att se sköldpaddorna är som störst under våren, 
 
Shoppingtur med båt till Bodrum
Passa på och besöka två länder under en och samma semestervecka! Utflykten börjar med en båtfärd över till hamnstaden Bodrum i Turkiet, där det finns mängder av butiker, handelsbodar och marknadsstånd som erbjuder varor till riktigt bra pris. 
 
Båttur till Vulkanön Nissyros
Nissyros är känd för sin aktiva vulkan som upplevs på nära håll nere i vulkanens enorma krater. På Nissyros är naturen otroligt vacker, och det går fortfarande att känna lukten av svavel. Passa även på att besöka klostret Panagia Spiliani, som sägs vara ett av de vackraste klostren i det grekiska övärlden.

 

Praktisk information Flygbolag:
Vi flyger charter med Enter Air till Kos
 
 Ankomstflygplats:
Kos internationella flygplats (KGS)
 
 Transfertider från Kos flygplats:
Cirka 30-45 minuter till alla hotell på Kos
 
 Flygtid:
Cirka 3 timmar och 30 minuter
 
Språk:
Grekiska
 
 Tidsskillnad:
Svensk tid +1 timme
 
 Befolkning:
Cirka 30.000 bofasta
 
 Pass och visumkrav:
En svensk medborgare behöver ett giltigt pass eller ett chippat identitetskort för inträde i landet
 
 Valuta:
Euro (EUR) 1 EUR = 11.40 SEK
 
 Dricks:
Inte inkluderat i priser på restauranger. Om du är nöjd med servicen kan du ge 5-10% extra på beloppet.
 
 Elektricitet:
220V 50Hz, eluttag - kontakter är av typ C och F) - ingen adapter behövs
 
 Turistskatt:
€0.50–€4 / rum / natt beroende på hotellets klassificering. Turistskatten betalas kontant på plats.
 
 Dricksvatten:
Generellt rent och drickbart, men vattnet kan ha en mineralhaltig smak. Vi rekommenderar att dricka flaskvatten.

Guideservice

Med NYA Detur är du i trygga händer

Våra skandinavisktalande reseledare möter dig på flygplatsen och finns tillgängliga 24/7 på våra charterresor
 

Resor till Kos 2024

Alla våra charters till Kos


 
 

Följ oss på sociala medier 
Klarna Visa MasterCard Trustly
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 
© Detur 2023